top of page
Anker 1

COACHING BY MARIAN

Coachen, wat is dat eigenlijk?

Vraag het aan 100 coaches en je krijgt 100 verschillende antwoorden.

 

Coachen is voor mij: als coach over jouw schouder mogen meekijken naar wat jij vanuit jouw gezichtspunt ziet. Naar de dingen die je fijn vindt en die geen verandering behoeven maar ook naar de dingen die je graag anders zou willen zien.

Coachen met de focus op gedrags-, emotionele- en systemische aspecten.

 

Samen kijken naar hoe jij  je opnieuw kunt verbinden met je kracht om vanuit die kracht het soort verandering te kunnen aanbrengen waar jij behoefte aan hebt.  

VOOR WIE?

 

Misschien is een betere vraag 'Voor wie niet?"

Want elke levensfase heeft zijn eigen uitdagingen. En of je nu net naar school gaat, aan je eerste baantje begint, in verwachting bent, vader of moeder bent, tegen dingen aanloopt of voor lastige keuzes staat in je leven,  iedereen heeft wel eens behoefte aan iemand die op de momenten dat het niet vanzelf gaat, even over je schouder mee kijkt  en je helpt om daar op een positieve en constructieve manier naar te kijken. 

Dus als het even niet gaat zoals je graag zou willen met jou of met je kind, als het moeilijk is om met emoties zoals verdriet, boosheid en angst om te gaan, aarzel dan niet om vrijblijvend eens contact met me op te nemen.

Je bent welkom!

Anker 2
Anker 3

MIJN WERKWIJZE

Coaching is voor mij echt maatwerk en kan op vele manieren vorm krijgen.  Het kan binnen bij mij in de praktijk maar net zo goed ook buiten in de vrije natuur. We kunnen al pratend dingen op een rijtje zetten, maar  we kunnen ook aan de slag met mijn  co-coaches Black mijn paard en Pivo mijn hond in.  Zij nodigen je uit om uit je hoofd te komen en te gaan doen en ervaren.  

Ik werk niet volgens een vaststaand protocol. Ik vind het belangrijker dat mijn werkwijze en inzet van methodes aansluiten bij de persoon in kwestie en bij de hulpvraag.

En ik zeg 'we' omdat een coachtraject een gezamenlijk traject is, waarin we samen kijken naar wat is en naar  wat mag worden.

 

Kijk voor een impressie eens op de fotogalerij coaching. 

Anker 4

MIJN

CO-COACHES

Zoals al gezegd zet ik ook graag mijn twee trouwe viervoeters als  co-coach in.   

Mag ik je voorstellen aan:

 

Pivo , mijn ontzettend lieve en knuffelgrage hond die het geweldig vindt om, met name, kinderen te helpen tijdens het coachtraject. Ervaringsgericht leren wordt met Pivo erbij een feestje.

Black, mijn edele viervoeter die liefdevol en zonder oordeel kan laten zien waar de clou zit en daarmee vaak veel in beweging zet op bewust en onbewust niveau. Black zet ik graag in bij coachtrajecten bij volwassenen maar ook bij kinderen.  

Anker 5
IMG_20190214_165415528_HDR-EFFECTS.jpg

STEVIG OP JE POOTJES

training voor kids

voetstapklein2.png

Elke ouder gunt zijn kind voldoende zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.  En soms kunnen kinderen daarbij een steuntje in de rug gebruiken. 
 

Heeft jouw zoon of dochter moeite om voor zichzelf op te komen? Mag hij of zij wat meer leren grenzen te stellen? Of is er juist regelmatig sprake van conflicten met andere kinderen? In deze en tal van andere gevallen raad ik je deze training van harte aan. 


De “Stevig op je pootjes”-training is een ervaringsgerichte training, die ik samen met mijn coach-hond Pivo geef. De training is gebaseerd op de theorie en leerprincipes uit de Rots- en Watertraining en de haptonomie.  


Ervaringsgericht leren is leren door te doen, is laagdrempelig, en erop gericht om met plezier en in contact met elkaar en de hond te leren. 
Kinderen leren zich bewust te worden van zichzelf en van hun lichaamstaal. Van daaruit werken ze aan zelfvertrouwen.  Want  zelfvertrouwen  is niet meer of minder dan te kunnen vertrouwen op jezelf en daarvoor is het handig om jezelf een klein beetje beter te leren kennen!


Thema’s die aan bod komen zijn:


-    Het vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen 
-    Grenzen stellen en ruimte innemen
-    Op een respectvolle manier met elkaar omgaan en voor jezelf kunnen opkomen


De focus ligt voornamelijk op lichaamstaal. Er wordt ingezet op praktische en fysieke oefeningen, al dan niet in samenwerking met de hond.  Op deze manier wordt een veilige leeromgeving gewaarborgd waarin je kind plezier zal beleven aan het leren. 


Ik vind het fijn om ieder kind de nodige aandacht te geven en werk daarom graag individueel en de activiteiten vinden in principe buiten plaats. 


De op maat gemaakte training start met een individueel intakegesprek waarin we even aan elkaar kunnen ‘snuffelen’ en we bespreken welke persoonlijke leerdoelen er zijn.

 

Vervolgens zijn er 5 wekelijkse sessies van 45-60 minuten.  De training wordt afgesloten met een kort individueel evaluatiegesprek en natuurlijk een diploma!


De training is in overleg in te plannen op dinsdag of donderdag. 


Deze training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar.  Heb je wel interesse maar is je kind jonger of ouder, neem dan gerust contact met me op voor andere mogelijkheden

 

bottom of page